L’EUSS destina a beques els 20.000 € d’estalvi generat pel tancament de les instal·lacions a causa de la Covid-19

  • L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià ha doblat els ajuts a l’estudi i ha incrementat en un 50% els de col·laboració.
  • Els 130.000 € totals del pressupost de beques permetrà atendre 73 sol·licituds, més de la meitat de les presentades.

L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) ha incrementat en 20.000 euros el pressupost destinat a les beques de la Fundació Rinaldi per al curs 2020-2021, gràcies a l’estalvi generat pel tancament de les instal·lacions a causa de la pandèmia de Covid-19.

Malgrat que els pressupostos es van aprovar el desembre de 2019, incloent-hi la partida de beques, direcció i Patronat de l’EUSS han pres aquesta mesura de suport a l’alumnat en un moment d’especial dificultat per les conseqüències derivades de la crisi sanitària.

Així, els prop de 130.000 euros han permès doblar les beques d’ajut a l’estudi respecte al curs passat, i incrementar en un 50% les de col·laboració. En total, en aquesta convocatòria, s’han atorgat 73 beques, més de la meitat de les sol·licitades.

L’EUSS ofereix tres tipus de beques:

  • D’ajut a l’estudi: 25% de descompte directe en la matrícula.
  • De col·laboració: dotació econòmica per realitzar 150 hores de tasques de col·laboració i suport supervisades en algun departament o servei de l’escola.
  • Don Bosco: destinada a l’alumnat que hagi estudiat en una escola salesiana, permet cursar el grau a preu públic, amb el compromís de realitzar 200 hores de tasques de col·laboració i suport.

Tradicionalment, l’EUSS havia fet convocatòries separades per a cada tipus de beca, però, tenint en compte la situació actual, enguany ha decidit fer una convocatòria comuna per tal de redistribuir el pressupost en el moment de la concessió dels ajuts, en funció de les necessitats detectades.

La situació generada per la crisi sanitària s’ha reflectit en un augment de les sol·licituds de beques: 143 en total, de les quals, 81 per a ajuts a l’estudi, 53 de col·laboració i 9 Don Bosco. A l’hora de fer els barems per concedir-les, s’han tingut en compte els canvis en la situació personal o familiar, com malalties, Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) o pèrdua de feina.

Les beques de la Fundació Rinaldi són compatibles amb les que atorguen les administracions públiques. A més, un cop iniciat el curs, i en funció de la disponibilitat pressupostària, s’obrirà una segona convocatòria per a l’alumnat de nou accés que no hagi estat becat ara.