“Dimecres de la Ciència” dedicat al programa “Joves i Ciència”

El dimecres 22 de febrer es va celebrar el segon “Dimecres de la Ciència“ del curs 2022/23, organitzat des de l’Àrea de Recerca. En aquesta ocasió va estar dirigit a impulsar la vocació científica entre el jovent.

Es va convidar a 6 participants del programa “Joves i Ciència” a presentar el seu treball d’iniciació a la recerca realitzat el passat estiu.

Dimecres de la Ciència amb participants del programa “Joves i Ciència” de la Fundació la Pedrera.

El programa “Joves i Ciència”, de la Fundació la Pedrera, selecciona cada any 50 estudiants de 4t d’ESO de tota Catalunya amb inquietud i talent per la ciència, i els ofereix l’oportunitat de fer estades de recerca subvencionades durant tres estius. En el 1r estiu realitzen un projecte supervisat en “MónNatura Pirineus”, en el 2n una estada en un centre de recerca nacional, o de vegades internacional, i en el 3r se’ls proposa el repte de dur a terme el seu propi projecte de recerca en un centre internacional.

En aquest “Dimecres de la Ciència“, els sis convidats (Mar Carcasé, Nicolas Ducceschi, Joan Sonnenberg, Sara López, Laia Mayne i Adrià Cantanero), ens van oferir xerrades sobre tres temàtiques diferents: Biomedicina, Astrofísica i Intel·ligència Artificial.

Xerrades impartides en l’àmbit de la Biomedicina, l’Astrofísica i la IA.

En acabar els participants van rebre un Certificat de Participació i un record de l’EUSS.

Membres del programa “Joves i Ciencia” participants en el “Dimecres de la Ciència” d’esquerra a dreta, Nicolas Ducceschi, Mar Carcasé, Sara López, Adrià Cantanero, Joan Sonnenberg, i Laia Mayne), amb l’Elena Bartolomé cap de Recerca de l’EUSS.