El professor Mario Lanza, antic alumne de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) i actualment professor titular a la Universitat de Soochow (Xina), acaba de publicar un visionari article on analitza el futur de la instrumentació nanoelectrònica a la revista Nature Electronics.
L’article tracta d’una màquina anomenada microscopi de forces atòmiques amb punta conductora, que serveix per estudiar la topografia, propietats mecàniques y conductivitat de diversos materials i dispositius a escala nanomètrica. El professor Lanza, que ha dirigit investigacions en aquest camp a Anglaterra, Alemanya, Estats Units i Xina, ens explica que poder observar les propietats de materials avançats amb tanta resolució ha tingut i tindrà un impacte molt important en futures tecnologies nanoelectròniques.
El professor Lanza té experiència en ensenyar com utilitzar aquesta màquina a alumnes de diferents països, i lidera un grup de recerca format per 15-20 investigadors a la ciutat de Suzhou (Xina). Al 2012, un antic alumne de l’EUSS, en Marc Reguant, es va desplaçar al laboratori del professor Lanza a la Xina per fer el treball final de grau, i els seus experiments van produir un article a la prestigiosa revista Advanced Materials Interfaces.
El professor Lanza recomana a tots els joves enginyers, científics i investigadors sortir a l’estranger durant un o dos anys durant la seva formació ja que “és una forma fascinant de descobrir nous horitzons i adquirir habilitats tècniques diferents”. L’institut on treballa el professor Lanza a la Xina està equipat amb les millor eines de recerca nanoelectrònica, incloent una sala blanca de fabricació de dispositius nanoelectrònics. Podeu consultar més informació actualitzada sobre el seu grup de recerca.