Experiment al Sincrotró ALBA: magnetisme de molècules de Fe-Ph sobre plata

Els dies 20-25 de maig la investigadora de l’EUSS Elena Bartomeu va participar en un experiment en la línia BOREAS del Sincrotró ALBA de Barcelona, ​​al costat d’un grup d’investigadors de l’Institut de Ciència de Materials d’Aragó (ICMA) de Zaragoza, de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) de Barcelona i del Departament de Química de la Universitat de Pavia (Itàlia).

19_01-ALBA_Sincrotro

L’objectiu de l’experiment és estudiar, mitjançant la tècnica de dicroisme magnètic circular de raigs X (XMCD), el magnetisme de molècules d’Phetalocianines de ferro dipositades sobre superfícies de plata sota processos d’oxidació.

19_02-FePh (a)

Molècules de Fe-Ph sobre un cristal de plata; vista en planta.

 

19_02-FePh (b)

Molècules de Fe-Ph sobre un cristal de plata; vista lateral.