“COM A CASA A L’ALTRA PUNTA DEL MÓN”

Núria Delriu, alumna de l’EUSS, comparteix amb nosaltres la seva experiència de mobilitat a Austràlia:

L’intercanvi a Sydney ha estat una aventura que mai oblidaré. Sempre m’havien dit que marxar un temps a estudiar a l’estranger valia molt la pena i realment ara que ho he viscut ho recomano 100%.

A nivell acadèmic és molt enriquidor. Per una banda, tens l’oportunitat de seguir formant-te en una universitat i en un sistema educatiu diferent, fet que permet conèixer noves maneres d’aprendre i nous punts de vista molt útils pel futur professional. Per altra banda, és una gran oportunitat per perfeccionar la llengua, en el meu cas l’anglès. La realitat és que avui dia és molt fàcil trobar gent que parli català o castellà a qualsevol lloc del món però, tot i això, l’experiència permet agafar seguretat i soltesa amb l’idioma del país estranger.

Personalment el creixement encara és més superior, cada dia és molt diferent i s’aprèn alguna cosa nova. Durant aquests mesos a Austràlia he viscut moments i he superat situacions que mai hauria imaginat. Moltes vegades ens pensem que som molt independents, fins que et trobes a l’altra punta de món amb un canvi horari de 10 hores i t’has d’espavilar sense l’ajuda d’algú proper.

Viure el dia a dia dels australians, conèixer la seva cultura, viatjar pels racons espectaculars que té aquest país i conèixer gent de tot el món i la seva cultura, han fet que aquests mesos siguin dels millors que he viscut. Sens dubte és una experiència que recomano a tothom que tingui l’oportunitat de viure-la, sigui el país que sigui val la pena.