El passat 7 de juny es va realitzar una jornada de formació per al personal de l’EUSS. Aquesta formació va tenir un caire més tècnic del que és habitual. En César Latorre, coordinador de l’Àrea de Tecnologies d’Informació i Comunicació va fer una sessió sobre seguretat de la informació.
La xerrada va estar farcida de consells de seguretat, arran d’alguns incidents produïts a escala mundial amb gran repercussió als mitjans. També es va fer un repàs a alguns punts de la Llei de Protecció de Dades de Caràcter Personal i com afecta les tasques diàries. Una segona part, va consistir a explicar el funcionament de la nova gestió d’impressions per controlar de manera correcta el repartiment de la despesa en els diferents centres de cost.
Per últim, Andreu Moreno, director de l’EUSS, va informar del conveni signat amb CEDRO per la gestió dels drets autors dels materials que es fan servir per part de professors i estudiants.
Per altra banda, durant el mes de maig i dins de l’assignatura de Sistemes d’Informació per a la Direcció, el professor César Latorre va convidar a professionals de l’àrea de Business Intelligence per impartir 4 seminaris sobre tecnologies que donen suport a la presa de decisions.
El primer d’ells sobre Data Warehouse (5 de maig), va ser el Dr. Jordi Conesa de la UOC qui va mostrar aquesta tecnologia que és el pilar de qualsevol Business Intelligence actual. El segon seminari (12 de maig), Julio Iglesias, director de Business Intelligence d’IFR, va parlar sobre què és Business Intelligence i les tecnologies que hi ha per darrere. El tercer seminari (19 de maig), Mineria de Dades, també va ser impartit per Julio Iglesias, mostrant exemples reals d’ús de la mineria de dades per part d’empreses de diferents sectors.
Per acabar, Òscar Marín d’Outliers, a l’últim seminari (26 de maig) va parlar de què és “Big Data”, del repte que suposa la seva implantació, i de les tecnologies que hi ha darrere d’aquest paradigma.
Per la seva banda, al canal d’enginyeria de l’EUSS podem trobar un vídeo enregistrat per una estudiant d’enginyeria on es pot veure el dia a dia de l’escola. En aquestes imatges es poden veure instants dels docents a l’aula, en les classes magistrals, així com les pràctiques que es duen a terme als laboratoris, en aquest moment de registre, es treballava en una tercera llengua, interactuant d’una manera propera professor i estudiant, escoltant activament deixant fluir arguments i idees entre ambdós.
També es poden veure, les classes de les assignatures com la de màquines i motors tèrmics, teoria d’estructures i construccions industrials, muntatges de circuits, automatització Industrial, robòtica avançada i consistència de materials, que la càmera va enregistrar i què continuarà fent.