La professora de l’EUSS Elena Pallarès ha publicat recentment un article a la revista Ocean Science titulat “The land-sea coastal border: a quantitative definition by considering the wind and wave conditions in a wave-dominated, micro-tidal environment”, en col·laboració amb investigadors del Laboratori d’Enginyeria Marítima de Barcelona. L’estudi explica que el comportament de l’onatge i les corrents marines varien considerablement en funció de la distància a la costa. Això suposa una dificultat afegida a l’hora de simular les variables oceàniques, ja que les parametritzacions del model depenen d’aquest comportament. En aquest treball es defineixen uns criteris que permetin definir de forma quantitativa la frontera entre la zona més propera a la costa, que anomenarem costanera, i la zona de mar obert.
Per altra banda, la professora de l’EUSS Elena Bartolomé va participar els dies 4-7 de juny en un experiment de Neutrons al Rutherford Appelton Laboratory (RAL), situat dins de les instal·lacions de l’ISIS, a prop d’Oxford (Anglaterra). El centre ISIS és un parc tecnològic del Science and Technology Council que congrega varies grans instal·lacions, com ara el sincrotró Diamond, una font d’espal·lació de neutrons, laboratoris de l’ESA (European Space Agency) i nombroses empreses tecnològiques.
L’experiment d’INS (Inelàstic Neutron Scattering) realitzat per l’Elena Bartolomé, juntament amb en Dr. Javier Rubín (ICMA, Saragossa) i la Dr. Tatiana Guidi (RAL, UK) es va fer amb l’objectiu d’esbrinar les interaccions magnètiques que s’estableixen en un imant molecular de Cr10 en forma d’anell.