Presentem una nova entrevista de l’#OPENCIRCUIT Alumni Experiences, amb Albert Cot, director de seguretat de producte a l’empresa Pilz, qui va estudiar a l’EUSS els graus d’Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica i el d’Enginyeria Elèctrica.
A què es dedica Pilz, i quina feina hi fa?
Pilz es dedica, en el sector industrial, a la seguretat. «És a dir, protegeix les màquines de les persones», puntualitza l’Albert. «Tenim serveis i productes de seguretat enfocats a qualsevol mena de client i qualsevol sector dintre del món industrial. El servei és la part d’avaluacions de màquina i de riscos, i la part de producte és la que inclou barreres de seguretat, micros i controls de seguretat. Aquesta és a la que jo em dedico com a responsable».
Entre les tasques que duen a terme hi ha «assessorament tècnic als clients en funció de quines necessitats tinguin, quines solucions i quins productes són els millors per a cada una de les aplicacions. També fem formacions de seguretat, tant de consultoria com de producte. Si un client té una base instal·lada de molts productes de control i necessiten tenir un diagnòstic, fer màquines noves, fer enginyeria sobre aquests productes, nosaltres fem aquests serveis de formació. I també fem molt l’assessorament i l’assistència tècnica als clients», detalla.
Com va arribar a Pilz?
L’Albert explica que l’oportunitat de formar part d’aquesta empresa li va arribar un cop ja havia fet les pràctiques obligatòries de l’EUSS. «Durant l’últim any de carrera, un dels professors de robòtica avançada i comunicacions industrials va dir que hi havia una vacant de suport tècnic i d’enginyeria a Pilz. A l’EUSS ja havíem treballat amb productes de Pilz, així que ja coneixia la marca, i m’agradava. Vaig aplicar per entrar-hi, i vaig tenir sort».
Quan va descobrir que volia dedicar-te professionalment al món de la Indústria 4.0 i la robòtica?
L’Albert Cot recorda que va entrar a l’EUSS per estudiar el grau d’Enginyeria d’Organització Industrial. «Una vegada ja hi era, vaig fer alguna assignatura d’automatització i de programació, i vaig veure que el que m’agradava era allò».
Quins canvis preveu en el sector de la robòtica?
«En els propers anys i mesos veurem un canvi en la robòtica de serveis, la que et pots trobar en el món de l’alimentació, el farmacèutic, als hospitals, etc., i que és la que ajuda a fer una millor feina al personal existent. Per exemple, nosaltres hem fet una col·laboració amb una start-up madrilenya que es diu B-Robot 5, que ha fet el primer robot “paellero” del món», assenyala l’Albert.
Sobre els records de l’EUSS
«Tant el professorat com els alumnes que compartíem classe o zones de laboratori o biblioteca és el millor record que tens», assegura. De fet, com a Alumni, «amb molts companys d’altres promocions ens seguim veient, a fires i per qüestions de feina».
Sobre estudiar enginyeria
L’Albert té molt clar que estudiar enginyeria és molt bona tria. «És del més valorat al sector. Hi ha moltíssima feina a fer. Tant a nivell nacional com internacional hi ha vacants, i si a més ho acompanyes amb l’estudi de llengües, és dels millors currículums que pots tenir per sortir al mercat laboral», conclou.