PARTICIPEM A L’INTERNATIONAL INNOVATION ENGINEERING & ENTREPRENEURSHIP SYMPOSIUM

Un grup d’estudiants i docents de l’EUSS van participar el 4 i 5 de febrer a l’International Innovation Engineering & Entrepreneurship Symposium a Fontys, Universitat de Ciències Aplicades d’Eindhoven (Països Baixos). En aquest simposi es presentaven els projectes desenvolupats pel conjunt d’estudiants de Fontys en col·laboració amb estudiants d’altres centres europeus: la DTU de Copenhagen, el FH Technikum de Viena, l’Hochschule d’Ulm i l’EUSS.

En concret, els i les estudiants de l’EUSS presentaven un producte innovador creat durant el primer semestre en cooperació amb alumnes de Fontys. Aquests projectes es van desenvolupar en el marc de les assignatures Cicle de Vida i Selecció de Materials del quart curs del Grau en Enginyeria Mecànica. El primer projecte consistia en un sistema de packaging destinat a reduir els plàstics d’un sol ús en el sector de la distribució alimentària. El segon projecte consistia en un aparcament col·lectiu per a patinets elèctrics que permetés carregar-los amb electricitat de fonts renovables.

Participar en aquest projecte ha permès tant a estudiants com a docents conèixer noves maneres de treballar en el marc de l’enginyeria i a la vegada desenvolupar capacitats de col·laboració a nivell internacional, la qual cosa és de gran importància en l’entorn laboral actual.