El Laboratori de Mecànica i Materials s’equipa amb dues noves maquinàries

El Laboratori de Mecànica i Materials (AT00) ha incorporat dues noves maquinàries de cara el curs que ve. La primera de les dues novetats és la màquina de tracció Instrom 5569, la qual permet fer assajos de tracció de polímers i metalls, obtenint així propietats dels materials assajats com són el mòdul elàstic, el límit elàstic, la deformació unitària o el comportament de trencament. 

De fet, el passat 18 de juny, l’equip docent del grau en enginyeria mecànica va participar en una formació per conèixer el seu funcionament.

La màquina de tracció Instrom 5569 s’incorporarà a les pràctiques de les assignatures del departament de mecànica (tot i que també s’imparteixen a diferents graus):  CiTeMat, Procesos de fabricació, Elasticitat i Selecció de materials. 

Per altra banda també s’ha adquirit un nou simulador de conducció (sense model, ja que està fet de varies peces separades). Disposar de dos simuladors permet, entre altres coses, connectar-los entre ells i poder interactuar. 

Aquest segon simulador es farà servir conjuntament al que ja teníem a les assignatures de Dinàmica i vibracions i a Enginyeria de competició, ambdues del grau en enginyeria d’Automoció.