Publiquen el llibre ‘Extended Abstracts 2022’ editat per investigadors de l’EUSS

Els investigadors de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) Ignasi Florensa, Noemí Ruiz i Kristina Markulin han editat el llibre Extended Abstracts 2022. Proceedings of the 7th International Conference on the Anthropological Theory of the Didactic (CITAD7). El llibre ha estat recentment publicat per l’editorial Birkhäuser del grup Springer Nature Switzerland. A més de Florensa, Ruiz i Markulin; el llibre també l’ha editat Marianna Bosch, Yves Chevallard i Berta Barquero.

Aquest llibre recull les aportacions de la conferència celebrada a Barcelona el 2022 i agrupa investigadors interessats en la Teoria Antropològica de la Didàctica. La publicació té com a objectius: establir una visió actualitzada dels resultats i avenços en aquesta teoria, tant pel que fa a la recerca bàsica com al desenvolupament de sistemes educatius, inclosa la formació del professorat; desenvolupar un programa de recerca al voltant dels problemes oberts més rellevants, ja sigui relacionats amb les dificultats que afecten els sistemes educatius o el desenvolupament de la didàctica com a disciplina científica; i identificar i estudiar els problemes específics plantejats per l’extensió de les eines conceptuals i metodològiques de la teoria a altres camps.

El llibre inclou tres articles dels investigadors de l’EUSS amb els títols:

· Didactic transposition of statistics at university level: A study design, de Markulin, K., Lucas, C., Bosch, M. i Florensa, I.

· An example of the questions-answers dialectic in accounting teaching, de Martinez-Blasco, M., Markulin, K., Prior F. i Bosch, M.

· Creating study and research path for university teacher in the social sciences: ProfessorLab marketing device, de Ruiz-Munzón, N., Masó-Llorente, A. i Samper-Martínez, A.