El director de l’EUSS, Ignasi Florensa, publica un article sobre recerca en didàctica de les matemàtiques

El director de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS), el professor Ignasi Florensa, ha publicat l’article titulat ‘Comparative analysis between three theoretical approaches through empirical experiences at university level‘”‘ a la revista ZDM – Mathematics Education. La publicació sobre recerca en didàctica de les matemàtiques és un article que ha publicat juntament amb Marta Barbero, de la University of Applied Sciences and Arts of Southern Switzerland, i Rafael Planell, de la Universitat de Puerto Rico.

L’article aborda la problemàtica de la diversitat de marcs teòrics que existeixen en la recerca en didàctica de les matemàtiques, en particular en l’àmbit universitari. El treball duu a terme l’anàlisi comparativa de tres estudis de cas que utilitzen tres marcs teòrics diferents: l’Acció-Procés-Objecte-Esquema (APOS), Problem-Solving i la Teoria Antropològica del Didàctic (TAD). Concretament, s’estudien les preguntes de recerca que plantegen, els objectes d’estudi, la base empírica que utilitzen així com els fins que s’atribueixen a la mateixa recerca.

L’anàlisi ofereix una visió del potencial de col·laboració i el treball en xarxa de teories en l’àmbit de l’educació matemàtica universitària.

Florensa, I., Barbero, M. & Martínez-Planel, R. Comparative analysis between three theoretical approaches through empirical experiences at university level. ZDM Mathematics Education (2024). https://doi.org/10.1007/s11858-024-01632-5