El 19 d’octubre es va celebrar la 18a Jornada Cultura Emprenedora a l’EUSS, organitzada per l’Àrea Universitat-Empresa i Innovació Docent. En aquesta edició ens van acompanyar quatre persones emprenedores, totes elles Alumni de l’EUSS: Daniel Sisquella, director d’operacions de Project Lobster; Andrés Clarós, director Tècnic de FarmBrots, S.L.; Oriol Ventura, consultor de Click Energy i Maria Llorca, directora d’operacions de l’empresa More than Simulators.
Daniel Sisquella va presentar la seva marca de productes visuals que neix per a donar una millor experiència als seus clients finals a través del disseny, fabricació i venda d’ulleres graduades. Es caracteritzen per verticalitzar el seu procés de fabricació i venda de producte. Van començar com a e-commerce evolucionant cap a botigues físiques tenint actualment cinc a diferents ciutats.
Andrés Clarós, va explicar tres experiències personals d’emprenedoria. La tercera és Farmbrots, empresa que cultiva microgreens, bots verds per a l’alimentació, després fongs, i aviat nous productes amb vista a expansió a nous mercats i regions. Va apuntar que va analitzar els errors comesos en les dues iniciatives anteriors per a engegar Farmbrots.
Oriol Ventura, consultor de Click Energy, companyia elèctrica amb una visió energètica centrada en el consum d’energia d’una forma diferent i 100% renovable, va presentar l’empresa. Són una empresa compromesa amb el medi ambient i la justícia social col·laborant en itineraris d’inserció laboral de perfils de persones treballadores joves extutelades i en situació d’exclusió social.
Maria Llorca, directora d’Operacions de More than Simulators, iniciativa que ajuda a les institucions educatives i sanitàries en la millora de la seguretat del pacient a través de la simulació mèdica, va explicar la seva experiència emprenedora a través d’un animal com el pop. La seva capacitat d’adaptació, de moure’s en diferents ambients abastant diferents aspectes i estar atent a tot el que hi ha al seu voltant són característiques que també ha de desenvolupar una persona emprenedora.
Totes les presentacions de la Jornada van coincidir que escoltar als altres, aconsellar-se proactivament, estar disposats i disposades a l’aprenentatge continu, entendre els fracassos com a oportunitats, saber adaptar-se i parlar dels problemes relativitzant-los. Tot són aspectes a tenir en compte a nivell personal per a poder afrontar amb èxit els reptes que planteja una experiència emprenedora.