Nova trobada de silenci i interioritat

El cap de setmana de l’11 al 13 de novembre, a les instal·lacions salesianes de Martí-Codolar, va tenir lloc la “II Trobada de Silenci i d’Interioritat” que va acollir a un grup d’alumnes de la EUSS. Sota el guiatge del professor Alexandre Damians, els joves van anar introduint-se en el coneixement de la ment i del cor, a través de diverses pràctiques meditatives. Les activitats es van realitzar en un entorn ple de jardins, i d’una bellesa natural molt singular a Barcelona i que ofereix unes instal·lacions ideals per a fugir del soroll.

La pel·lícula “El guerrero pacífico”, i altres materials, van servir de base de la trobada. La pel·lícula narra la història real d’un esportista d’elit que després d’una lesió molt greu, que el limita físicament, és apartat de l’equip. Però, a través de la “calma mental” i l’ “atenció plena” practicada amb la meditació aconsegueix de nou ser el campió nacional dels Estats Units en gimnàstica.

Els nois de l’EUSS van sortir entusiasmats perquè van poder practicar i comprovar per ells mateixos que amb la “ment calmada” es pot alentir la percepció del temps i es pot focalitzar molt millor, de forma que et tornes més ràpid i més efectiu. Ho van posar en pràctica allà mateix, ja que alguns d’ells estaven preparant exàmens.

FOTO-6En marxar, els joves ja demanaven quan es faria la 2a part, i n’Alexandre Damians els va prometre que hi hauria una 2a part; per tant, caldrà estar atent a les dates.

Per la seva banda, el passat dia 2 de novembre es va celebrar la conferència amb el  títol; “Descobreix-te”, a càrrec de la ponent la Sra. Elisenda Renom, què va fer arribar als assistents la importància del fet de descobrir-se un mateix.

Es rep informació externa i normalment no es qüestiona, no es discrimina, simplement s’adquireix, és important poder tenir la capacitat de rebre-la i aconseguir tenir un criteri personalitzat, aprendre de tot, tenir coherència, aconseguir equilibri, saber sentir i actuar, i no perdre els valors que s’han après al llarg de la vida per poder arribar a descobrir-se cada dia més i millor.

FOTO 6.1S’ha de saber relacionar-se amb tothom, no deixar-se influenciar per les coses que no aporten res i que no tenen sentit humà, estimar, ser estimats, créixer, confiar en un mateix discriminar la por i si existeix saber com gestionar-la,  de fet la por no deixa de ser un senyal per estar alerta. El silenci és necessari, tenir moments per un mateix és important per clarificar, com també ho és la meditació, la relaxació, la lectura, l’art, l’esport…

La connexió en un mateix fa que la persona es pugui sentir bé, plena, segura, amb l’autoestima ben alta i sobretot  lliure.