Graduació de la 20a promoció i visita al recinte modernista de Sant Pau

La 20a promoció d’Enginyers de l’EUSS i la 8a de Màster de l’EUSS van celebrar el seu acte de Graduació el passat dijous 17 de novembre a la tarda. La promoció estava formada per un total de 128 estudiants, amb 104 provinents de les diferents especialitats dels graus d’enginyeries industrials (3 d’ells amb dos diplomes per haver fet una simultaneïtat) i 24 de màster.

Els graduats havien estat convocats abans de l’acte acadèmic per assistir a un comiat per part del coordinador de Pastoral i del rble. d’Alumni, i rebre la insígnia d’Antic Alumne i un llibre amb la biografia de Don Bosco. Posteriorment han anat a fer-se la foto de conjunt amb tots els membres presents de la promoció.

El director de l’EUSS, Dr. Andreu Moreno, va conduir l’acte acadèmic, i va donar la paraula al responsable d’Alumni, el professor Joan Yebras, que va explicar breument la tasca encomanada i els objectius proposats, i les accions ja desenvolupades al projecte de Burkina Faso. El padrí de la 20a promoció va ser el professor de Salesians de Sarrià, José Manuel Alcántara, que va ser Alumni de l’EUSS, com a enginyer tècnic industrial en mecànica, també va fer el Màster en Direcció d’Empreses Industrials i la retitulació a grau d’enginyeria en Mecànica; i també ha estat professor d’alguna assignatura del grau de Mecànica.

FOTO-4Durant l’acte, presentat pel director de l’escola, Dr. Andreu Moreno, es va fer el lliurament d’un record al personal de l’EUSS. En aquesta ocasió va ser pel David Poyatos, del PAS. Tot seguit es va fer l’entrega de diplomes a tots els graduats.

Posteriormet, es va procedir al lliurament de premis als alumnes amb millors qualificacions de l’EUSS, Francisco Javier Álvarez Tomé (premi al millor TFG), Laia Serra Vilaseca (millor TFG d’emprenedoria), María Llorca Bondía (premi al millor expedient dels graus), i Ignacio Javier Presa Rosso (millor expedient del màster).

Aquest any com a novetat, també hi va haver una menció especial per a tots els millors expedients de cada especialitat, i van ser: la María Llorca Bondía (GEIA), en Pere Gil Alba (GME) i en Xavier Mezquíriz (GOI). I la María Llorca Bondía en representació de tota la promoció va adreçar unes paraules d’agraïment en nom de tots els graduats.

L’acte va finalitzar amb un missatge de cloenda per part del vicepresident de la Fundació Rinaldi, el P. Jordi Latorre Castillo, i el Sr. Josep Ribas, subdirector general d’Universitats, del Dept. d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Aquest ha estat el segon any que l’acte s’ha desenvolupat en un espai diferent de l’habitual de l’auditori per poder cobrir tota la capacitat de públic, i s’ha tornat al Santuari de Maria Auxiliadora de la parròquia dels Salesians de Sarrià. Va ser un marc incomparable donada la bellesa de l’edifici que és obra de l’arquitecte Enric Sagnier i Villavecchia, deixeble de l’Antoni Gaudí.

La música en directe va anar a càrrec del grup “Àtic 4a” que amb la Laia Marquès al piano i les veus de l’Alba Pizà i l’Anna Bohigas ens van acompanyar interpretant diverses peces.

Per altra banda, el passat dimarts dia 20 de desembre, alumnes de 3r i 4t del Grau en Enginyeria Elèctrica, i personal de l’EUSS que es va voler apuntar, van estar visitant les instal·lacions geotèrmiques del Recinte Modernista de Sant Pau. Aquest havia estat ocupat anteriorment per l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

La visita va estar possible, gràcies al Sr. Jordi Bachs, Director del Recinte Modernista i professor de l’EUSS. Durant la visita tot el grup va ser acompanyat pel Sr. Agustí Grau, Director de Serveis  Generals que va iniciar la visita explicant la història del recinte i l’evolució de les modificacions que s’han estat fent durant el temps, fins a arribar a la gran reforma que ara es pot gaudir. A continuació van visitar les instal·lacions tècniques. El cost de la reforma integral de les edificacions ha estat de 74 milions d’euros, uns 5 milions corresponen a les instal·lacions geotèrmiques. Amb aquesta darrera gran reforma l’edifici compta amb la certificació Leed, un referent en màxima eficiència energètica a les edificacions.

FOTO 4-1La utilitat actual del recinte és variada, per exemple els pavellons estan destinats a oficines amb una selecció molt acurada d’empreses i entitats que els lloguen. Reben moltes visites, i es poden fer conferències i celebracions. L’edifici va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1997.

La instal·lació geotèrmica compta amb 356 pous de 120 m de profunditat cadascun, on van a parar dues  canonades de polietilè que circula aigua, impulsió i retorn, per tal d’aprofitar el salt tèrmic necessari per a donar suport als sistemes de climatització del recinte.

Existeixen diverses sales de màquines, la potència total tèrmica és de 3248 kW, i el COP i EER es pot situar entre 4 i 6, la qual cosa fa que els estalvis energètics puguin arribar a ser del 50% respecte a instal·lacions amb gas natural, i del 40% respecte de sistemes convencionals amb bomba de calor. La producció energètica està al voltant de 1000 MWh per calor i 3000 MWh per a fred. També van poder visitar la sala de control que amb un sistema de monitoratge Scada, permet tenir controlada i supervisada les instal·lacions.