Experiència personal de mobilitat a Montreal

Des del passat mes de gener, el Marc Manyoses estudiant de l’EUSS, de 4t curs d’enginyeria mecànica, està fent una estada de mobilitat a l’Ecole Polytechnique de Montreal (Canadà) i ha volgut fer-nos arribar un escrit per explicar la seva experiència de l’intercanvi.

Inici de l’estada: 4 de gener de 2017.

La meva experiència a Montreal es podria definir com la millor manera de culminar els estudis. Per què? Doncs perquè a més de fer amics d’arreu del món, aprendre a ser independent i tenir reconeixement acadèmic, he descobert una cultura magnífica. Els ciutadans de Montreal i de Canadà en general tenen uns valors a envejar, són bilingues (anglès – francès), completament tolerants amb les altres cultures i molt amables.
Els dies abans de marxar, estava molt nerviós, marxar a l’altra punta del món, lluny dels amics i de la família suposava un repte important per a mi. Sorprenentment des del primer moment en què vaig arribar, tothom es va mostrar molt amable, vaig fer amics molt ràpidament i no em va costar gens adaptar-me.

Marc Manyoses

Niagara falls. Marc Manyoses

Montreal ha estat guardonada com la millor ciutat del món per anar d’intercanvi, i realment no em sorprèn, és una ciutat totalment universitària amb un gran nombre d’activitats a fer, de temàtiques molt diferents, en funció de l’estació de l’any.
Pel que fa a comunicacions, em va sorprendre molt, tot està comunicat sota terra, no cal sortir al carrer i és que durant tot el gener la temperatura no sobrepassa els -5 i les nevades són importants.

En l’àmbit acadèmic, el nivell que m’imposen és força alt, ja que he agafat assignatures de 4t curs i algunes de màster. En comparació amb l’EUSS, l’Ecole Polytechnique de Montreal compta amb 9000 alumnes i un campus nou, acostumat al tracte proper i personalitzat de l’EUSS, arribar a una universitat tan gran on hi ha 100 alumnes per classe resulta un canvi important.

Realment recomano molt l’experiència de marxar d’intercanvi, sens dubte si ho saps aprofitar, et fa créixer tant a nivell personal com professional.