Sara Redondo, cap del Servei de Gestió Acadèmica, es queda a casa

Seguim amb la secció #JoEmQuedoACasa

Descobreix com el personal de l’EUSS s’adapta a la docència virtual i al teletreball. Avui parlem amb la Sara Redondo, cap del Servei de Gestió Acadèmica, per saber com porta el confinament i les noves mesures que ha adoptat per adaptar-se al teletreball.

– Quin servei ofereixes a l’EUSS?

Treballo a la Gestió Acadèmica i, a més, formo part de la Comissió d’Igualtat des del passat novembre.

Bona part de la feina de la Gestió Acadèmica és l’atenció a l’estudiant i el nostre és encara un món molt lligat al paper, així que aquesta situació de tancament de la universitat ha suposat haver-nos de replantejar molts processos.

– Com t’has adaptat al teletreball? Quines eines utilitzes?

He estat treballant sobretot amb SIGMA Vega, amb les eines de treball col·laboratiu de Google o directament amb la web de l’EUSS per actualitzar-la, així que no he tingut massa problema a fer-ho des de casa. He de dir, però, que a mi personalment em va resultar complicat adaptar-me al teletreball els primers dies, sobretot a l’hora de posar-me horaris.

L’atenció a l’estudiant l’estem donant a través de correu electrònic o, en menor mesura, per telèfon. Hem rebut moltes consultes d’estudiants preocupats i preocupades per les entregues dels Treballs de Fi de Grau, pels reconeixements de crèdits o per les beques. També hem creat nous procediments per atendre les peticions de certificats o els diversos tipus d’instàncies, però algunes coses no hi ha hagut més remei que posposar-les per a quan puguem tornar a oferir atenció presencial.

A més, el confinament ens ha atrapat en plena campanya de promoció de cara a la matrícula de nou accés, així que estem atenent per correu electrònic moltes consultes d’estudiants que s’interessen per les nostres titulacions i que mirem de resoldre tot i la incertesa que hi ha entorn de la selectivitat i de la preinscripció universitària.

– Quin consell donaries als i a les alumnes?

No només a l’alumnat, sinó a tothom: que no ens deixem vèncer per la por. Respecte i precaució, sí, però, sobretot, fem les coses amb sentit comú.

– Recomana un passatemps per aquest període de confinament (aficions que es poden fer des de casa, una sèrie, una pel·lícula, un llibre, etc.)  

Durant aquest temps de confinament a mi m’ha anat molt bé fer exercici i ho he fet de mil maneres diferents: mirant directes a Instagram o vídeos al Youtube, amb l’app Fitify o seguint les rutines que m’enviaven des del gimnàs. Ara que ja es pot, sortir a córrer!

I per combinar amb l’esport, un llibre tant curtet com necessari de l’autora nigeriana Chimamanda Ngozi Adichie, “Tothom hauria de ser feminista”, que és la transcripció d’una TED Talk de la mateixa autora i que podeu trobar aquí.