L’Àrea Universitat-Empresa i Innovació Docent celebra la 17a Jornada Pre-Ocupa’t

El 10 de novembre es va celebrar la 17a Jornada Pre-Ocupa’t a l’EUSS, organitzada per l’Àrea Universitat-Empresa i Innovació Docent. En aquesta edició ens van acompanyar:

  • Joan Nogués, Mechanical Engineer Team Leader d’Airtificial Intelligent Robots, S.A.U.
  • Roger Lliteras, HR Recruiter, Training and Internal Communication i Gemma Orobitg, Talent Acquisition Manager de Simon, S.A.
  • Jordi Canal, Director Tècnic i de Producció d’Interflex, S.L.
  • Ona Rocamora Project Manager del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC).

Airtificial Intelligent Robots, S.A.U. és una empresa global, líder en solucions tecnològiques per a tot tipus de processos industrials. Proposen solucions úniques adaptades als reptes als quals s’enfronten els seus clients a través del coneixement i l’aplicació de tecnologia avançada com intel·ligència artificial, robòtica col·laborativa i visió. En Joan va destacar dos punts forts de l’empresa. Per una banda, el fet de ser una empresa internacional permet la mobilitat geogràfica facilitant el coneixement de maneres diferents de treballar que fan que el treball sigui un repte continu. En segon lloc, en va destacar la flexibilitat que permet que els treballadors ocupin fàcilment llocs de coordinació i responsabilitat. En aquest context, la creativitat, l’adaptació i el compromís són trets significatius per a l’empresa que busquen persones que s’identifiquin amb ells.

El Roger i la Gemma van presentar Simon, S.A.  empresa familiar amb més de 100 anys d’història i líder en el sector elèctric. Concretament, van explicar la trajectòria de l’empresa i van apuntar les possibles vacants que tenen per a cobrir així com les dues maneres que disposen per a incorporar-se a l’empresa a través de pràctiques: el Simon Internship i el Graduate Program. Mentre Simon Internship té una durada inferior a sis mesos i es desenvolupen tasques diàries del departament assignat, el Graduate Program té una durada de 12 mesos liderant un projecte dins el departament assignat, amb dos cursos formatius d’especialització i una beca per a màster/postgrau a escollir.

Interflex, S.L. és una empresa, també familiar, fundada el 1967 dins l’àmbit dels sistemes de producció i de la conducció de cables, orientada al client, amb producció pròpia d’elements innovadors i amb presència global al món. En Jordi, va explicar el compromís d’interflex amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i els valors que ofereixen com a empresa com el treball en equip, la creativitat o la professionalitat entre d’altres. En la seva presentació van exposar les tres vacants per a estudiants en convenis de pràctiques que volen cobrir, una adreçada a estudiants de Grau en Energies Renovables i Eficiències Energètiques, una altra per a estudiants de Grau en Enginyeria en Organització Industrial i una tercera per a estudiants de Grau en Enginyeria Mecànica.  Totes tres ofertes es troben en difusió a través de la pàgina web de la Borsa de Treball de l’EUSS.

El Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) és una associació sense ànim de lucre, oberta a les empreses vinculades al sector de l’automoció amb seu a Catalunya i que tinguin activitat d’R+D+I. El seu propòsit principal és reforçar la competitivitat de la indústria de l’automòbil. Van presentar la seva plataforma on l’alumnat, si es dona d’alta, pot trobar reptes, de diferents categories, presentats per diferents organitzacions i empreses i participar en la seva solució. Això fa que les empreses puguin conèixer candidats/es i futurs/es professionals a través de casos pràctics i les persones candidates puguin contactar amb diverses organitzacions interessants per al seu perfil. Les persones finalistes dels reptes defensen les seves propostes a  l’Automotive Talent Show davant el jurat final i el públic que escullen les persones guanyadores per a cada categoria. Aquest any se celebra el 19 de novembre.