L’EUSS organitza la XI edició del Pre-ocupa’t

El 4 de novembre es va celebrar la XI Jornada Pre-Ocupa’t, espai de trobada entre empreses dels sectors industrials i tecnològics i els nostres actuals alumnes (futurs professionals de l’enginyeria) així com antics alumnes interessats en conèixer les seves perspectives en el món laboral. En aquesta ocasió vam comptar amb la presència de Codols Technology, Ficosa Idneo, Sanjo i Sistel Group.

P1110524Cada una de les empreses van presentar el seu projecte i productes i van comentar quin és el perfil de col·laborador qualificat ideal, tenint en compte estudis, habilitats i competències personals i la possible experiència professional en el camp de treball.

En acabar les exposicions individuals, les empreses van respondre al torn de preguntes obertes. Una de les preguntes es va centrar en quins eren els canals de difusió on posen les seves ofertes, de treball o de pràctiques, aquestes empreses. Totes van coincidir que fan difusió a través de la Borsa de Treball de l’EUSS (Servei d’Orientació i Inserció Professional, SOIP). Sistel a més ho fa a través de canals com Linkedin i Infojobs per a ofertes de treball i Ficosa Idneo també està present en Linkedin, Job and Talent, Infojobs i publica a través de la seva pàgina web.

P1110571Un any més el Pre-Ocupa’t ha estat un èxit tant d’assistència com de participació, convertint-se en una jornada consolidada l’EUSS, que ja està pensant en la seva XII edició.

Èxit de la campanya nadalenca de recollida d’aliments

La CAEUSS ha organitzat al llarg de les setmanes prèvies a les festes nadalenques una recollida d’aliments perquè tothom pugui gaudir d’un Bon Nadal.

FOTO_PASTORALEls aliments recollits es van entregar a la Parròquia de Ma. Auxiliadora per a la seva distribució. Des de l’EUSS volem donar les gràcies a tots per la vostra col·laboració.

Per la seva banda, gairebé una vintena d’estudiants de 4t d’Enginyeria d’Organització Industrial van estar donant un cop de mà fent de Voluntaris a la Classificació dels aliments recollits pel Banc d’Aliments en la seva acció anual del “Gran Recapte”.

FOTO_DESTACADA2_3Va ser durant la tarda del dimecres 2 de desembre, de 17-20 h., en el torn creat per a “Universitaris”. Els estudiants acompanyats d’un parell de professors van rebre la proposta de “saltar-se” les classes per fer de voluntaris, i alhora viure com és una zona de classificació i picking, i veure com es desenvolupen les operacions en una acció d’aquestes característiques.

Hintech, una proposta alumni guanyadora

Les alumni Cristina Oliva i Claudia Pedrerol, juntament amb l’equip tècnic format per Anna Batlle i Maria Llorca, a partir de l’experiència i coneixement assolits en els seus treballs final de grau (TFG), han presentat la proposta d’empresa Hintech al programa Empenta 2015 d’ESADE. De tots els projectes presentats, en total gairebé 160,  ESADE en selecciona 10 amb la millor tecnologia disruptiva. El projecte Hintech ha estat un dels escollits i a partir del 18 de gener del 2016, comença l’aventura.20151218_Hintech

Aquest programa amb una durada de 5 mesos contempla un local a ESADE Creapolis a Sant Cugat, el seguiment i mentoring per part d’empresaris d’èxit, i de la mà d’experts,  la recerca de finançament per futures etapes i la sortida al mercat.hintech

Visita dels elèctrics al Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental

Des de l’assignatura de Centrals Elèctriques i Energies Renovables s’ha visitat aquest any una de les plantes del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental ubicada a Granollers. Es tracta d’una planta de biomassa, concretament de digestió anaeròbica i de compostatge. Es va posar en marxa l’any 2009.P1120234

A partir de la recollida selectiva dels municipis del Vallès Oriental i del Marseme, es fa una
valorització de matèria orgànica, amb la finalitat d’obtindre principalment un aprofitament
energètic. P1120229Un resum del procés consisteix en passar la matèria recollida per una trituradora mecànica per separar les bosses de plàstic, després se separen els metalls amb electroimant, els plàstics amb aspiració i es deixa passar la matèria orgànica. Que posteriorment es destina la matèria orgànica a uns digestors de 3000 m3 a on es produeix metà en el procés de digestió anaeròbica en absència d’oxigen, per l’acció natural de bacteris. El metà s’emmagatzema en un gasòmetre i es consumeix en dos cogeneradors de 626 kW, que produeixen electricitat per introduir a la xarxa elèctrica. I de la refrigeració dels motors dels cogeneradors utilitzen aigua que s’aprofita per a mantenir els digestors a una temperatura necessària entre 35 i 37ºC.

Una altra part aprofitada és la d’un procés diferent que consisteix en elaborar compostatge per a fertilització dels camps, de la mateixa manera que la matèria orgànica te lloc la seva descomposició al medi natural. Aquest procés tracta d’una fermentació aeròbica de la matèria orgànica, en presència d’oxigen.

P1120220

Per tal de preservar el medi ambient la planta disposa d’un seguit de mecanismes de control de l’impacte ambiental entre els quals destaquen la depuradora d’aigües i la depuració de gasos.

Algunes dades de producció de la planta:

  • Capacitat de tractament: 45000 Tm anuals
  • Producció de biogàs: 3,64 milions de m3 / any
  • Producció d’electricitat: 20,13 MWh / any
  • Producció de compost: 9150 Tm / any

Agraïm l’acollida i explicacions del personal del Consorci. Afegir que professionals com ells, contribueixen a que apostem a un món sostenible i fomentem l’ús de les energies renovables. A mode de reflexió dels acords de la cimera de París fa que s’hagi de vetllar pel planeta a on vivim, i que les administracions i les empreses s’orientin cap a una economia sostenible en conciliació amb el medi ambient.