Defenses TFG (Gener 2017)

Els dies 26 i 27 de gener es van dur a terme cinc defenses de TFG dins del curs acadèmic 2016-2017. En concret, dues del grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, i tres dels graus en Enginyeria Elèctrica, Enginyeria Mecànica i Enginyeria Organització Industrial. La pròxima convocatòria de defensa de TFG serà durant la primera setmana d’abril.

Enhorabona als nous graduats en enginyeria!!!!

Notícies des de Burkina Faso

A Burkina ja han acabat la construcció del castell d’aigua, la instal·lació de la bomba d’aigua i de les plaques fotovoltaiques.torre 1 (2)

Després de tots aquests mesos de treball ja tenen una aixeta i quan l’obren surt aigua potable. Són molt bones notícies, que va comunicar Sor Bernarda el passat divendres dia 27 de gener des de Burkina Faso.metiendo la pompe (1)

Sor Bernarda i Sor Salvi (incorporada a l’obra l’octubre passat) com a missioneres incansables, ja estan treballant amb la comunitat local projectant la implementació de la primera formació en horticultura. El primer col·lectiu a gaudir de l’aigua constarà de 50 dones de Koubri (moltes acompanyades dels seus petits) que perfeccionaran tècniques de conreu local. I cada dia que passa amb més esforç i entusiasme per continuar, perquè els reptes no han acabat i el camí es fa sempre donant una passa darrera l’altra.

preparacion pompa 3 (1)

MARIA LLORCA: ‘’L’EUSS és una escola amb una qualitat d’ensenyament impressionant”

La Maria Llorca ha rebut recentment el premi al millor expedient dels graus en el 20è acte de graduació. Repassem amb ella la seva trajectòria a casa nostra i recordem els millors moments que li venen al cap quan parlem de l’EUSS.

Quan vas descobrir la teva passió per la tecnologia?

Des que era petita, sempre he tingut predilecció per les joguines que ens consideraven masculines o que implicaven l’ús de l’enginy: cotxes teledirigits, consoles de videojocs, puzzles, etc… Es podria dir que pràcticament des de que tinc ús de raó, em va interessar la tecnologia.

Quines serien les millors qualitats que han de definir un bon enginyer?

Un enginyer ha der ser abans que tot una persona tenaç i resolutiva. El món de la tecnologia està en constant canvi i per a poder ser competent has de saber adaptar-te amb rapidesa als canvis, així com aprendre de forma autònoma. La universitat posa unes bases formatives, però l’aprenentatge verdader s’inicia amb el món laboral.

FOTO_MARIA_LLORCA

Quines assignatures guardes amb millor record del teu pas per l’EUSS?

En el meu cas particular, tinc un record molt positiu de les assignatures d’especialitat que van estar relacionades amb la automatització industrial: Sistemes Robòtics, Automatismes i Mètodes de Control Industrial, Comunicacions Industrials i Automatització Industrial.

Van ser assignatures que van requerir de moltíssimes hores per a superar-les, i pràcticament vaig viure al laboratori de robòtica, però és cert el que diu la dita castellana: ‘Sarna con gusto, no pica’.

Quina és la fórmula per aconseguir el millor expedient de la promoció?

Crec que tot és qüestió de proposar-s’ho i esforçar-se al màxim. No és una fita impossible, ja que quan tens ganes d’aprendre, encara que en ocasions es faci una tasca difícil, l’esforç sempre es veu recompensat. Per això, per a mi ha estat un honor veure com el meu objectiu d’assimilar tot el que m’oferia la universitat de la millor manera possible, s’ha vist reflectit en un reconeixement com aquest.

Quina valoració fas del teu pas per l’EUSS?

L’EUSS ha format part d’una de les millors etapes de la meva vida. Allà he conegut a persones que m’acompanyaran la resta de la meva vida, tant professors com alumnes. En una escola amb una qualitat d’ensenyament impressionant, ja que al disposar de moltes hores lectives dedicades a activitats pràctiques, els conceptes teòrics s’assimilen millor. Per altre banda, té un factor humà molt proper, no ets un estudiant o un número més, et sents part d’una gran família, el que afavoreix enormement un ambient sa.

Com valores les teves pràctiques dins del món laboral?

Per a mi, ha estat una de les millors decisions que he pogut prendre. Si has realitzat tot el teu recorregut acadèmic sense interrupcions , és molt possible que arribis al final dels teus estudis sense encara haver-te enfrontat al món real. Per aquest motiu, triar un lloc on realitzar pràctiques laborals, és imprescindible per poder superar aquesta barrera d’incertesa.

Visita al Centre Logístic de Desigual

El passat dimecres dia 18 de gener, els alumnes del Màster en Direcció I Organització Industrial acompanyats pel Director del màster Sr. Xavier Gallardo, i el professor de Logística Sr. Albert Fossas, van visitar el Centre Logístic de Desigual a Viladecans, i acollits pel responsable de Logística de Desigual el Sr. Sergio Castresana i el cap d’Operacions Sr. Jorge Soriano.Foto 1

Des del centre de Viladecans, el qual va ser inaugurat el 2015, es fa la reposició de producte als punts de venda de tot el món. Se serveix una mitjana de 100.000 unitats diàries, amb un termini de preparació de les comandes de 24 hores.

El centre té una superfície d’uns 23.500 m2, i disposa del nivell Gold en la certificació LEED per edificis construïts amb criteris de sostenibilitat. La ubicació de Viladecans ha sigut escollida tant per la seva proximitat amb la plataforma de Gavà com per les bones comunicacions amb el port, l’aeroport i la seu central de la companyia a Barcelona.

Centro logístico de Viladecans. Noviembre 2015

Centre logístic de Viladecans. Novembre 2015

El centre disposa de les més modernes solucions d’emmagatzematge del fabricant SSI Schäfer. Durant la visita es van poder veure diferents processos: magatzem d’alta capacitat tipus miniload, magatzem intermedi amb shuttles, zona de preparació de comandes a través d’un sorter i zona de picking a través de sistemes pick to light.

Centro logístico de Viladecans. Noviembre 2015

Centre logístic de Viladencans. Novembre 2015

Centro logístico de Viladecans. Noviembre 2015

Centre logístic de Viladecans. Novembre 2015

Un dels fets destacables de la instal·lació és la potència dels sistemes informàtics que la governen, els quals permeten optimitzar els moviments dintre del magatzem i gestionar la complexitat d’una logística multicanal. A més de Viladecans, Desigual disposa d’una altra plataforma de distribució a Gavà (dedicada al llançament de noves col·leccions) i dues plataformes més a escala internacional (Hong Kong i New Jersey).

Us deixem un enllaç on podeu trobar més informació.

Etapa intermèdia de la FISa16

La primera setmana lectiva de gener, entre el dilluns 9 i el divendres 13, el professor Víctor Martínez Junza i el Rble. de Promoció i Comunicació Joan Ramon Molero, van participar en la segona trobada del seu grup FISa16 que van desenvolupar en la casa d’acollida dels salesians a Poblet. La FISa és l’acrònim de Formació en Identitat Salesiana – Aprofundida.

Durant aquestes jornades, gairebé una trentena de persones vinculades a diferents Obres de la Institució Salesiana la zona nord de la inspectoria de Maria Auxiliadora, van continuar reflexionant més a fons sobre els valors pedagògics del projecte salesià en el seu entorn més proper, com ara l’acompanyament i conèixer l’abast de la família salesiana.20170118_FISa

Com a cloenda d’aquesta trobada, i per a què no tot fos teòric, i poder-ho portar al camp més pràctic, el darrer dia aprofitant que molts havien de retornar cap a Barcelona, es van poder visitar dues Obres Salesianes (PES La Mina i Ciutat Meridiana), amb una realitat social força diferent de les que potser n’estem acostumats però on la tasca salesiana i els seus valors, iguals que poden ser els transmesos a l’EUSS, són molt ben rebuts en uns entorns molt poc afavorits.

Podeu llegir un altre article de la trobada de la FISa16 que s’ha publicat a la web inspectorial dels Salesians Maria Auxiliadora.