El passat 17 de juny en el darrer claustre es va presentar el nou logotip de l’EUSS que entrarà en ús a partir del proper curs. L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià ha apostat per renovar la seva imatge corporativa sota el lema School of Engineering.
El logotip representa a
tota entitat i és de vital importància per la nostra marca. Actua com a firma,
identificador i segell de qualitat, per això ha estat un procés llarg i molt
treballat.
Pretén ser un logo modern, net i actualitzat, però partint del logotip ja existent. Aquest redisseny ens permet reconèixer el símbol anterior, ja consolidat amb la “e” d’enginyeria emmarcada en un cercle. Això ens ajuda al fet que sigui fàcilment identificable i que es relacioni automàticament amb la marca.
Més enllà del nostre logotip, el color és també un dels aspectes més característics de la nostra identitat de marca. S’han seleccionat uns colors que reflecteixen la nostra comunitat. El taronja de la imatge anterior de l’EUSS es manté, però es transforma en una gamma cromàtica de colors terra.
Aquest dissabte, el recentment format Club d’Empresa de l’EUSS va acomiadar el curs fent footing per Collserola. La iniciativa respon a la nova moda americana de fer les entrevistes de treball mitjançant un esport. Després a l’ombra dels arbres van acabar el cas pràctic que han estat treballant el darrer mes. El club funciona a base de casos reals d’empreses que cal resoldre en equip. Va quedar plantejat el nou cas per l’estiu en què els components del Club hauran de buscar a través de la xarxa solucions per resoldre un cas de lideratge, estratègia i “traïció” dins de l’empresa! El Club està obert a nous membres que poden contactar per e-mail amb el Francesc Ballesté.
L’objectiu és formar professionals que
liderin el salt tecnològic que necessita una indústria estratègica per a la nostra
economia.
Els graduats i graduades seran capaços d’operar
a tota la cadena de valor, especialment en els àmbits de disseny, desenvolupament,
fabricació i logística de distribució.
L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) estrena grau en Enginyeria d’Automoció amb l’objectiu de formar professionals capaços de liderar el salt tecnològic que el sector requereix per mantenir la seva importància en l’economia del país.
El govern espanyol ha anunciat el “Pla
d’Impuls a la cadena de valor de la Indústria de l’Automoció, cap a una
mobilitat Sostenible i Connectada”, que inclou una vintena de mesures, amb
un pressupost de 3.750 milions d’euros, per esmorteir les conseqüències de la
crisi sanitària i estimular la modernització del sector.
Per dur a terme la transició cap a una indústria
automotriu adaptada a les exigències de connectivitat i respecte al medi
ambient, seran necessaris professionals qualificats. El grau en Enginyeria
d’Automoció que l’EUSS posa en marxa per al curs 2020-2021 formarà enginyers i
enginyeres que contribuiran a millorar la competitivitat de les empreses, amb
una visió integral i holística.
Els nous estudis proporcionen competències
fonamentals en enginyeria mecànica, i especialitzades en automoció,
complementades amb l’enginyeria electrònica, l’energètica i en organització
industrial.
Els graduats i graduades tindran capacitat per
operar en tota la cadena de valor, especialment en els àmbits de disseny,
desenvolupament, fabricació i logística de distribució. Disposaran de les
aptituds i coneixements per treballar tant en grans fabricants com en la
indústria auxiliar associada.
Entre els principals atractius del nou grau, es
troba la preparació per afrontar amb èxit els principals reptes de futur del
sector: la digitalització o Indústria 4.0, i la consolidació dels vehicles
propulsats per fonts d’energia alternatives, el vehicle autònom i el connectat.
Com la resta d’estudis que ofereix l’EUSS, el grau
en Enginyeria d’Automoció s’emmarca en l’estil Engineering by doing, que es fonamenta en l’aprenentatge basat en
competències i actiu, amb el desenvolupament de projectes integrats en equip i
pràctiques d’empresa.
Per ampliar la informació sobre l’oferta formativa i conèixer les seves instal·lacions, l’EUSS ha programat una jornada de portes obertes presencial per al 15 de juliol, de 18 a 21 hores.
El passat dimecres 17 de juny, l’EUSS va celebrar la tercera reunió del Claustre del curs 2019-2020. A causa de la pandèmia del COVID-19, aquest es va haver de realitzar telemàticament.
En primer lloc, es va aprovar l’acta del claustre anterior i a continuació, es va passar al primer punt de l’ordre del dia, un bloc dedicat a l’informe de direcció presentat per Andreu Moreno, director de l’EUSS. Es va notificar de quatre decisions que afecten l’estructura de l’EUSS de cara el curs que ve:
Per una banda, l’equip directiu passarà de 7 a 6 membres, amb la marxa del Sr. Salvador Bernadàs i del Sr. Cèsar Latorre, a qui volem agrair la seva gran labor i dedicació durant tots aquests anys. El Dr. Ignasi Florensa s’incorporarà a l’equip directiu, com a nou cap de l’Àrea Universitat-Empresa. En segon lloc, el Dr. Pablo Sevilla assumirà el càrrec de Cap del departament de mecànica, qui fins ara assumia el Dr. Ignasi Florensa. En tercer lloc, l’Àrea de tecnologies d’informació i comunicació deixarà de ser una àrea, per ser un departament dins de l’organigrama de l’EUSS. Finalment, la darrera decisió correspon a la renovació del Dr. Andreu Moreno com a director de l’EUSS, qui iniciarà el seu tercer mandat gràcies a la confiança que li ha donat el patronat, en la passada reunió del consell mixt.
El tercer punt de l’ordre del dia consistia a fer un seguiment de la suspensió de la docència presencial durant l’estat l’alarma i la valoració de com ha estat la docència virtual.
Seguidament, el Sr. Víctor Gallardo, cap d’estudis de l’EUSS, i la Sra. Marta Mata, secretària acadèmica, van fer un repàs del calendari acadèmic dels pròxims mesos i van plantejar com serà la docència durant el primer semestre del curs 2020-2021, seguint les mesures de seguretat i protecció del COVID-19.
El darrer punt va ser la presentació del nou logotip de l’EUSS, a càrrec de la Sra. Marta Jové, cap del Servei intern de promoció i comunicació. El nou logo pretén actualitzar la imatge corporativa de l’entitat i reforçar la marca.
El claustre va finalitzar amb el torn obert de paraules als representants d’Alumnes, PAS i Professorat i a la resta del personal de l’EUSS.
Descobreix com el personal de l’EUSS s’ha adaptat a la docència virtual i al teletreball. Avui parlem amb el Dr. Jaime López, professor del departament de formació bàsica.
– Quines assignatures
imparteixes?
Aquest segon semestre compartia tres assignatures amb grandíssims companys. Impartia “Física Elèctrica” de primer, “Fonaments de l’Enginyeria Tèrmica i de Fluids” de segon i a tercer “Enginyeria de Processos de Fabricació”.
– Com has adaptat les
teves classes en la docència virtual? Quines eines utilitzes?
Per a les classes en línia he estat fent servir el “Google Meet”,
al principi em va costar una mica, ja que a classe pots veure les reaccions
dels alumnes quan explico alguna cosa, i sé perfectament quan no ho entenen.
Mitjançant el “Meet” és més complicat detectar certes
“coses”. De vegades tens la sensació d’estar parlant sol.
Les classes online les hem complementat generant molts recursos per a les diferents assignatures, vídeos, problemes resolts, noves presentacions….
En les tres assignatures he utilitzat una eina anomenada “notebooks” per resoldre problemes. Consisteix a anar programant la resolució del problema en el meu cas amb “Python”. Al principi a algun alumne li va costar, però en acabar la gran majoria van mostrar interès per la programació.
Aquesta situació ha estat complicada tant per als docents com per als alumnes, crec que tots dos col·lectius hem realitzat un gran esforç per adaptar-nos i ho hem aconseguit.
– Quin consell donaries
als teus alumnes?
Els diria que intentessin seguir l’horari i rutines d’estudi que portaven
quan teníem classes presencials. També els diria que siguin positius, aquesta
situació que ens té una mica descol·locats acabarà tard o d’hora i tornarem a
les aules.
– Recomana un passatemps que
t’hagi ajudat durant el període de confinament (aficions que es poden fer des
de casa, una sèrie, una pel·lícula, un llibre, etc.)
La cultura ja sigui amb un llibre, una pel·lícula, una sèrie…, sempre és important. Jo em desmarco amb una altra afició. Cada any per Setmana Santa em proposo un projecte de bricolatge/reforma a casa.
Per a un enginyer és important saber com funcionen les coses, és necessari provar coses, buscar solucions i experimentar. La satisfacció que sents quan arregles un petit electrodomèstic que no funciona o quan pots explicar als teus convidats que el bany el vas reformar tu mateix és indescriptible (si us plau, no comenceu pel bany, això és nivell avançat).