El personal de l’EUSS coneix les novetats del nou pla d’estudis de la universitat

El curs 2025-2026 serà un any de canvis. I, davant d’aquests canvis, el personal de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) comença a preparar-se. Per aquest motiu, aquest dimecres 30 d’octubre, tot el personal de la universitat ha rebut una formació sobre el nou pla d’estudis que afectarà a tots els graus universitaris de l’EUSS l’any vinent. La formació l’han impartit el director de la universitat, Ignasi Florensa; el cap d’estudis, Víctor Martínez; i la secretària acadèmica, Marta Mata.

Durant la formació, els tres professors han explicat a tot el personal els principals canvis que s’introduiran a partir del curs vinent als diversos graus universitaris. De la mateixa manera, una part important de la sessió s’ha dedicat a definir i detallar com s’explicarà tota aquesta adaptació a l’alumnat de l’EUSS per assegurar que la informació arribi a tothom. La trobada també ha permès al professorat i personal poder resoldre dubtes referents als canvis que es preveuen pel 2025.

Ja fa mesos que l’EUSS treballa en l’adaptació dels seus graus universitaris al RD 822/21, on s’estableix una nova organització dels ensenyaments universitaris i del procediment d’assegurament de la seva qualitat. Amb aquesta formació, però, el personal de l’EUSS inicia definitivament el procés de transició dels plans d’estudi que serà una realitat aquest estiu.

L’EUSS celebra la primera eucaristia del curs amb motiu de Tots Sants

Amb la mirada posada a l’1 de novembre, l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) ha celebrat aquest dimecres 30 d’octubre la primera missa del curs amb motiu de la festivitat de Tots Sants. La celebració s’ha realitzat a la capella del Santuari-Parròquia de Maria Auxiliadora de Sarrià.

Durant l’homilia, el pare Xavier Brines ha glossat les gestes de sants reconeguts a la llum de les benaurances. Brines ha parlat de la capacitat que podem tenir avui per assumir les benaurances a les nostres vides.

Durant la celebració, també s’ha tingut un especial record d’aquelles persones que ja no estan entre nosaltres. 

L’equip d’EUSS MotorSport participa a l’Automotive Talent Show a Montmeló

El Circuit de Montmeló ha acollit aquest divendres 25 d’octubre la quarta edició de l’Automotive Talent Show (ATS). L’esdeveniment, punt de trobada entre joves i empreses de la indústria de l’automoció a Catalunya, ha comptat amb la participació de l’equip de Formula Student de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS), l’EUSS MotorSport.

Durant la jornada, l’equip ha tingut l’oportunitat de donar a conèixer el seu projecte i parlar amb diverses empreses per copsar la situació del sector laboral i buscar potencials sponsors. També s’han mostrat especialment contents pel fet d’haver pogut participar la major part dels membres de l’equip i haver portat el cotxe elèctric amb què van competir aquest estiu.

En el marc de l’ATS, l’alumni de l’EUSS Martí Xuclà ha quedat en segona posició dins la categoria de ‘Competitivitat’ del concurs organitzat pel Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC). El concurs estava dividit en 7 àrees i només els 3 finalistes de cada àrea exposaven el seu paper prèviament redactat i enviat. Xuclà ha exposat el seu projecte sobre com muntar el cablejat als cotxes de la manera més ordenada i eficient possible. 

L’ATS és un esdeveniment que se celebra anualment al Circuit de Montmeló. Durant la jornada hi assisteixen diverses empreses del sector com EBRO, Ficosa o Addeco i hi van diversos equips de Formula Student. Enguany, l’equip de l’EUSS també ha estat acompanyat pel director del centre, Ignasi Florensa, i el responsable del Servei de Qualitat, Joan Ramon Molero.

Alumnes d’Enginyeria en Automoció i Energies Renovables visiten l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona

Estudiants de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) han visitat aquest divendres 25 d’octubre l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB). Concretamnent, han estat alumnes dels Graus en Enginyeria d’Automoció i d’Energies Renovables i Eficiència Energètica. Durant la visita, l’alumnat ha conegut les activitats de recerca actuals sobre bateries de liti i els nous projectes amb bateries de sodi de l’ICMAB.

La visita a l’ICMAB l’ha conduït la investigadora i divulgadora Dra. Rosa Palacín, qui ha presentat l’institut a l’alumnat. Durant la trobada, Palacín també ha explicat les línies actuals de recerca de l’ICMAB.

La sortida s’ha fet en el context de la matèria d’Emmagatzematge d’Energia Elèctrica, una optativa de quart curs pels graus d’Automoció i Energies Renovables. Els professors de l’EUSS Dr. Carlos Luque i Dr. Llorenç Servera han estat els encarregats d’acompanyar els alumnes en la seva visita a l’ICMAB.

El projecte de recerca de les IUS d’Europa sobre la IA Generativa organitza un ‘focus group’

El professor Andreu Moreno, en representació de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS), ha participat aquest 18 d’octubre en un focus group sobre IA Generativa de les Institucions Universitàries Salesianes (IUS). Concretament, el focus group ha tingut lloc arrant del projecte de recerca de les IUS ‘Integrating GenAI in the IUS for comprehensive human development. Ethical challenges and opportunities’.

Durant la sessió, s’han abordat dos temes principals. En primer lloc, s’ha discutit com alinear la intel·ligència artificial (IA) amb els valors salesians. S’ha reflexionat sobre quins són els valors considerats salesians i com la IA influeix en ells. S’ha explorat si la IA fomenta aquests valors o si, per contra, representa una amenaça. A més, s’han analitzat les raons darrere d’aquesta percepció i les circumstàncies que entren en joc.

En segon lloc, s’ha compartit l’experiència pràctica amb documents institucionals, polítiques educatives i materials de formació relacionats amb les estratègies d’IA i els enfocaments ètics a les Institucions Universitàries Salesianes (IUS). S’ha discutit si s’ha regulat l’ús de la IA en aquestes institucions i en quin tipus de documents s’ha plasmat aquesta regulació. Així mateix, s’ha avaluat si la normativa existent és suficient i si es tenen plans per modificar-la. Finalment, s’ha compartit l’experiència pràctica en l’aplicació de les normes establertes.

El projecte va avançant amb una profunda i extensa recerca bibliogràfica, i amb l’elaboració d’un qüestionari que en les pròximes setmanes es passarà a les diferents IUS.