Entrevista a la Gemma Egea, alumni del grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, del grau en Enginyeria Elèctrica i del Màster en Direcció d’Empreses Industrials

L’#OPENCIRCUIT Alumni Experience presenta l’experiència emprenedora de la Gemma Egea, que va cursar un doble grau en enginyeria en Tècnica Industrial en Electrònica Industrial i en Tècnica Industrial en Electricitat i un Màster en Direcció d’Empreses Industrials a l’EUSS. La Gemma i el seu soci van decidir aplicar el seu know-how en impulsar un projecte propi, DomoticArt, a través del qual s’encarreguen de desenvolupar projectes a mida en l’àmbit de la domòtica, la immòtica i el control d’edificis, tant en l’àmbit domèstic com el comercial.

Què és DomoticArt?

DomoticArt és una empresa formada per dos socis, els dos enginyers. Jo em dedico més a la part tècnica i el meu company a la comercial. Entre els dos fem una bona sinergia. Ens dediquem a fer projectes de control d’edificis, principalment domòtica i automatització industrial. 

Com afronteu el repte de canvi permanent?

Com el mercat canvia constantment intentem sempre estar a l’última: conèixer tots els materials que sorgeixen, estar formats en tot el que va sortint i donar el plus de poder integrar diferents sistemes en un sol habitatge, tot i que al principi no són compatibles.

Què és el que més t’agrada de la teva feina?

El que més m’agrada i sempre m’ha agradat de la meva feina és que, tot i que sempre et dediques al mateix, cada projecte és únic. Cada projecte té una sèrie de reptes i objectius que s’han de complir i no sempre són els mateixos. Això et dona aquest plus de motivació per intentar donar la millor solució amb el millor preu i el millor servei.

Ets optimista de cara al futur?

Anem creixent. Al principi anàvem una mica coixos, però ara anem molt millor. I tot i haver passat l’època de la Covid, que ha estat difícil perquè ens va agafar de ple arrencant, sempre hem anat creixent i no decreixent. Si seguim la inèrcia que hem portat fins ara, és possible que d’aquí poc puguem créixer també a nivell de personal.

Com valores la teva experiència com a emprenedora?

No és el mateix tenir un projecte que arrenques, passa alguna cosa… i després te’n vas a casa i allò es queda a la feina, que quan l’empresa és teva. En aquest cas el projecte va amb tu tot el dia, a la nit, el cap de setmana… vas a un lloc i estàs pensat si t’ha trucat tal persona o si he de trucar a algú. Aquesta és la part negativa, que tens 24 hores de feina, costa de separar.

Quins records guardes, del teu pas per l’EUSS?

La recordo com una etapa difícil perquè, en fer la doble titulació, estudiava matí i tarda i ho compaginava amb la feina, però tinc bon record, tant dels professors com de l’ambient, dels companys… inclús ens seguim veient alguns.

Com es prepara una enginyera per emprendre?

La part d’emprenedora és complicada de preparar, perquè és veritat que hi ha una motivació tècnica i de buscar solucions tu mateix, però al final emprendre és difícil i no sé si s’està preparat en algun moment. S’han de tenir moltes ganes, més que preparació.

Quin consell li donaries a algú que comenci el seu camí com a emprenedor?

A més de les ganes i la motivació, crec que és important en general haver tingut una experiència laboral prèvia. Que no acabis la carrera i et llencis a emprendre, no ser que tinguis una cosa molt clara i única que no tingui ningú. Si és un sector en el qual ja hi ha projectes, el més lògic és que et facis primer amb el sector, que aprofitis per fer contactes. Si no tens contactes és molt difícil sortir al mercat. Per molt bo que siguis si ningú et coneix, és molt difícil diferenciar-se d’altres marques i empreses que porten més temps que tu.

L’EUSS commemora el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les dones, fent difusió del protocol per prevenir i actuar contra l’assetjament

Amb motiu del “Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones” que és commemora el 25 de novembre, enguany des de la Comissió d’igualtat es va voler fer difusió del Protocol per prevenir i actuar contra l’assetjament.

Se’n va fer difusió en els “Bons dies” de la segona quinzena de novembre i es va elaborar un tríptic que explica com actuar en cas d’assetjament. Aquest fulletó es va repartir a tot l’alumnat i personal del centre.

El professorat de l’EUSS es forma per saber com gestionar emocions, en temps d’incertesa

Durant el mes de novembre el professorat de l’EUSS va realitzar una formació per aprendre a gestionar les emocions quan l’alumnat es troba en situacions difícils.

Aquesta formació la va impartir l’Esther Tapiz, psicòloga clínica, psicoterapeuta i consultora de recursos humans, i tenia com a objectiu donar eines psicològiques als i les estudiants de l’EUSS que han pogut patir frustració i ansietat per les conseqüències de la Covid-19 (confinament, canvis sobtats, manca de control, disminució de la seva vida social, pèrdua d’éssers estimats, etc.).

Aquestes eines psicològiques poden ajudar a prendre consciència dels seus sentiments, detectar pensaments negatius que poden desencadenar en pensaments catastròfics i així intentar noves maneres de gestionar-los. A més, se’ls brinda un espai per poder compartir les seves emocions amb la resta de companys i companyes i buscar maneres de tractar les emocions negatives.



Graduació de la 25a Promoció de Graduats i Graduades de l’EUSS

Dijous 18 de novembre es va celebrar l’acte de graduació de la 25a promoció d’enginyers i enginyeres de l’EUSS de les titulacions en Enginyeria en Organització Industrial, Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, Enginyeria Mecànica i Enginyeria Elèctrica.

Els graduats i les graduades van ser convocats abans de l’acte acadèmic per oficialitzar el seu pas d’alumnes a exalumnes i rebre la insígnia d’Antics i Antigues Alumnes, un llibre sobre la vida de Don Bosco i la banda de graduació. Aquest acte previ va ser conduït pel Dr. Andreu Moreno, director de l’EUSS i, pel Sr. Joan Yebras, cap del Servei Alumni.

La graduació va tenir lloc a la Sala d’actes de Salesians de Sarrià i va reunir a unes 300 persones entre graduats i graduades, familiars, amistats i personal de l’EUSS. L’acte va començar amb el missatge de benvinguda del director del centre i del responsable d’Alumni.

A continuació, va dirigir unes paraules a totes les persones assistents la Sra. Núria Espuny i Salvadó, directora general d’Administració Digital de la Generalitat de Catalunya i padrina de la promoció 2020-2021.

Tot seguit es va fer l’entrega dels diplomes a totes les persones graduades, un diploma que acredita l’obtenció dels estudis d’enginyeria. Un cop rebut el títol, es va procedir al lliurament de premis als i les estudiants amb millors qualificacions:

  • Sergi Dopazo, graduat en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica va rebre el premi ASINCA al millor TFG.
  • Patricia Matilde Zapata, graduada en Enginyeria en Organització Industrial, va estar guardonat amb el premi Caixa d’Enginyers al millor TFG d’Emprenedoria.
  • Víctor Lara, graduat en Enginyeria en Organització Industrial, va ser distingit amb el premi Enginyers BCN al millor expedient acadèmic de la 25a promoció i, alhora, també van ser mencionats Adah Garcia, graduada en Enginyeria Elèctrica; Sergi Dopazo, graduat en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica i Francisco Javier Gómez, graduat en Enginyeria Mecànica.

Durant l’acte, es va fer un reconeixement al personal de l’EUSS que complien més de 3 anys al centre, en aquest cas, totes les persones homenatjades formen part de l’equip de professorat de l’EUSS: el Dr. Roberto Arjones, el Sr. Juan Batlló, el Dr. August Corrons, el Sr. Alejandro García, el Dr. Jaime López, el Sr. Lucas Augusto Murias, la Dra. Elena Pallarés i el Sr. Rodolfo Sánchez.

L’acte va estar amenitzat pel duo Chino Swingslide & Nil Mujal, qui van interpretar temes com I can’t Belive that you’re in Love with me de Louis Armstrong, Sabor a mi d’Álvaro Carrillo, Jump Jive an’ wail de Louis Prima, Quizás, Quizás, Quizás de Nat King Cole  i Sweet Sue de Victor Young.

L’acte de graduació va finalitzar amb les paraules del graduat Víctor Lara, qui es va voler dirigir als seus companys i companyes de promoció i amb el missatge del president de la Fundació Rinaldi, el Sr. Orlando González. L’esdeveniment va concloure amb un aperitiu per totes les persones assistents al claustre de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià.

L’alumnat de l’assignatura de Direcció Estratègica d’Operacions rep la visita del professor suec Degerman

Aquesta setmana, l’alumnat de l’assignatura de Direcció Estratègica d’Operacions va rebre la visita del professor Lars Degerman, docent de la Universitat d’Uppsala de Suècia.

Durant la seva estada a l’EUSS, Degerman va impartir dues sessions als dos grups d’aquesta assignatura, ambdues enfocades a la sostenibilitat. Per aprofundir en la temàtica d’una manera lúdica, va tractar el tema a través d’un joc anomenat Dilemma.